ЄС хоче продовжити заборону на імпорт українського зерна: в МЗС відреагували

Читать на русском
Польща, Болгарія, Угорщина, Румунія і Словаччина хочуть продовжити заборону на імпорт українського зерна.
topagrar.pl

Польща, Болгарія, Угорщина, Румунія і Словаччина хочуть продовжити заборону на імпорт українського зерна.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

У відомстві наголосили, що таке рішення є категорично неприйнятним.

«Вважаємо категорично неприйнятним продовження торговельних обмежень на імпорт аграрної продукції України після того, як 15 вересня сплине дія заборони Європейської Комісії. Викликають повне нерозуміння і наміри додати до переліку заборонених до імпорту товарів і інші категорії української продукції», – йдеться у заяві.

Міністерство закликало керівництво ЄС, а також причетні країни знайти збалансоване рішення. Та наголосили, що сьогодні зміцнювати Єдиний ринок ЄС та протидіяти російським викликам можна лише в дусі солідарності.

Нагадаємо, ембарго на ввезення українського зерна до п'яти країн Європи – Польщу, Угорщину, Болгарію, Словаччину та Румунію – ухвалили на початку травня. Документ, який спочатку діяв до 5 червня, мав замінити односторонні рішення щодо заборони на ввезення української агропродукції.

На початку червня ЄС продовжив обмежувальні заходи до середини вересня, а 19 липня країни закликали Єврокомісію продовжити ембарго до кінця року. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав це недружнім кроком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: