Угорщина проситиме ЄС про продовження заборони на імпорт українського зерна

Читать на русском
Уряд Угорщини виступатиме за продовження заборони на імпорт українського зерна до п'яти країн Європейського Союзу. Про це повідомив голова канцелярії прем’єр-міністра країни.
Фото: Reuters

Уряд Угорщини виступатиме за продовження заборони на імпорт українського зерна до п'яти країн Європейського Союзу.

Про це повідомив голова канцелярії прем’єр-міністра країни Гергелі Гуляш, його цитує Reuters.

У яких країнах ЄС протестували проти українського зерна та тимчасово заборонили його імпортП'ять країн Євросоюзу збираються чи вже заборонили імпорт української агропродукції. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, Угорщина не чекатиме на закінчення терміну дії нинішніх угод і має намір просити владу ЄС у Брюсселі продовжити заборону з 16 вересня.

Гуляш також уточнив, що Будапешт буде готовий запровадити власні обмеження щодо українського зерна, якщо ЄС відмовиться це зробити.

Нагадаємо, ембарго на ввезення українського зерна до п'яти країн Європи – Польщу, Угорщину, Болгарію, Словаччину та Румунію – ухвалили на початку травня. Документ, який спочатку діяв до 5 червня, мав замінити односторонні рішення щодо заборони на ввезення української агропродукції.

На початку червня ЄС продовжив обмежувальні заходи до середини вересня, а 19 липня країни закликали Єврокомісію продовжити ембарго до кінця року. На початку серпня влада Польщі підтвердила, що не буде відкривати кордон для українського зерна після 15 вересня.

Раніше в ЄС заявили, що готові допомогти Україні експортувати майже всі сільськогосподарські товари.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: