Генсек ООН спрямував Кремлю пропозиції щодо відновлення зернової угоди

Читать на русском
Генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що направив главі МЗС рф Сергію Лаврову низку конкретних пропозицій, які повинні посприяти відновленню зернової угоди.
Фото: Reuters/Scanpix

Генсек ООН Антоніу Гутерріш у листі до міністра закордонних справ рф Сергія Лаврова запропонував «низку конкретних пропозицій» щодо відновлення Чорноморської зернової угоди.

Про це повідомляє CNN.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

«Я вважаю, що ми представили пропозицію, яка може стати основою для відновлення. Але відновлення має бути стабільним. Чорноморська ініціатива не повинна переходити від кризи до кризи, від призупинення до призупинення. Ми повинні мати щось, що працює і працює на благо всіх», – зазначив Гуттеріш.

Він підкреслив, що ООН має конкретні рішення, які змогли б забезпечити ефективніший доступ російських продуктів і добрив на світові ринки за адекватними цінами.

«Я вірю, що, серйозно працюючи, ми зможемо знайти позитивне рішення для всіх», – заявив генсек ООН і наголосив, що зернову угоду «надзвичайно важливо відновити».

Також зазначається, що лист Гутерріша надійшов напередодні зустрічі президента рф володимира путіна із лідером Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Нагадаємо, глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що африканський саміт росії провалився через її відмову від зернової угоди.

Також повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Ердоган поїде до росії, щоб обговорити з путіним зернову ініціативу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: