Африканський саміт рф провалився через її відмову від зернової угоди – Боррель

Читать на русском
Після виходу росії із зернової угоди її позиції на міжнародній арені стали ще слабшими, заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.
Фото: Reuters

Відмова росії від продовження Чорноморської зернової угоди та спроби перетворити продовольство на зброю послаблюють її міжнародні позиції та відштовхують від цієї країни навіть колишніх прихильників. Це спричинило дипломатичний провал організованого росією «африканського саміту».

Таку заяву зробив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, передає Укрінформ.

Африканські лідери на саміті в рф закликали путіна продовжити зернову угоду і зупинити війнуЛідери країн Африки, які приїхали на саміт в рф, закликали російського диктатора володимира Путіна відновити участь у Чорноморській зерновій ініціативі та зупинити війну в Україні.

Під час пресконференції в іспанському місті Толедо Боррель заявив, що міністри проявили солідарність в оцінці тактики російського диктатора володимира путіна, а саме агресії, яка шкодить не тільки Україні, а й іншим країнам, які знаходяться на відстані тисяч кілометрів.

«Ми вперше побачили, що ці країни звинувачують росію за наслідки такої поведінки, за навмисне перетворення продовольства на зброю. Саме це відбулося, коли росіяни зупинили Чорноморську зернову ініціативу», – зазначив Боррель.

Високий представник ЄС зазначив, що такі дії кремлівського керівництва чинять негативний вплив навіть у тих країнах, які підтримують або принаймні не засуджують росію.

«Зустріч рф і країн Африканського Союзу обернулася цілковитим дипломатичним провалом. Росія втрачає підтримку у міжнародному співтоваристві. Ми повинні і надалі підтримувати Україну, зокрема в Нью-Йорку та на саміті G20, а також протистояти російській дезінформації по всьому світу», – додав Боррель.

Нагадаємо, Жозеп Боррель розповів про наслідки західних санкцій для росії.

Також глава європейської дипломатії назвав росію «економічним карликом із атомною бомбою».

Раніше Боррель заявив, що росія може використати дешеве зерно для посилення залежності країн від неї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: