Колишній генерал НАТО пояснив, чому Захід зволікає з передачею Україні винищувачів F-16

Читать на русском
За його словами, путінська політика залякування Заходу має неабиякий вплив на питання надання Україні винищувачів.
EPA/dpa

Підготовка до навчань українських пілотів на винищувачах F-16 затягується, адже деякі країни бояться провокувати росію. При цьому путінська політика залякування показала свою ефективність.

Про це американський генерал у відставці, колишній Верховний командувач об'єднаних сил НАТО у Європі Філіп Брідлав повідомляє в інтерв’ю «Голосу Америки».

Коаліція для навчання українських пілотів: скільки F-16 у учасниківУкраїна та 11 країн створили коаліцію для навчання українських пілотів. Скільки F-16 у країн-учасниць – на інфографіці.

Згідно з його словами, багато країн уже готові почати навчання українців на F-16 – були розроблені попередні плани, але основне уповільнення цього процесу відбувається всередині США.

«Є стриманість щодо швидких дій через побоювання, що путін може спричинити певні важливі події. Як я вже казав багато разів, ситуація з F-16 – це якраз той випадок», – зазначив Брідлав.

Колишній генерал НАТО додав, що в питанні надання Україні винищувачів, російська політика залякування Заходу показала неабияку ефективність.

«Сухопутні війська путіна підводять його на полі. Але путінська війна залякування, його війна щодо стримування Заходу має шалений успіх. І це те, над чим він наполегливо працює. Це залякування призвело до стримування, і сповільнило такі речі, як відправлення F-16», – пояснив американський генерал у відставці.

Нагадаємо, що Байден «дав зелене світло» західним партнерам на навчання українських пілотів на F-16.

Раніше було визначено першу групу українських пілотів, які візьмуть участь у навчанні на американських винищувачах F-16. До неї увійшли 8 пілотів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: