Байден «дав зелене світло» західним партнерам на навчання українських пілотів на F-16 – Пентагон

Читать на русском
Президент США Джо Байден ухвалив навчання українських льотчиків на винищувачах F-16 західними союзниками України.
Фото: AP

Сполучені Штати підтримують підготовку українських військових на літаках F-16 американського виробництва, однак цим процесом керують Данія й Нідерланди. Повідомляється про готовність до тренувань першої групи українських пілотів.

Про це заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх повідомила під час брифінгу.

Коаліція для навчання українських пілотів: скільки F-16 у учасниківУкраїна та 11 країн створили коаліцію для навчання українських пілотів. Скільки F-16 у країн-учасниць – на інфографіці.

«Як ви знаєте, процес підготовки очолюють Данія й Нідерланди»,- зауважила представниця американського оборонного відомства.

Вона підкреслила, що президент Байден «дав зелене світло» тому, щоби зробити можливим, а також підтримати процес навчання українських пілотів на F-16.

Водночас, Сінгх зазначила, що станом на зараз з американського боку поки немає офіційних заяв щодо деталей майбутніх тренувань.

Нагадаємо, що було визначено першу групу українських пілотів, які візьмуть участь у навчанні на американських винищувачах F-16. До неї увійшли 8 пілотів.

Окрім цього, спікер Повітряних сил полковник Юрій Ігнат заявив, що навчання українських льотчиків на багатоцільових винищувачах F-16 не буде надто швидким, але закінчиться раніше, ніж хотілося б Кремлю.

Раніше Володимир Зеленський розповів, коли розпочнеться навчання українських пілотів на F-16.

Також глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що винищувачі F-16 допоможуть Україні експортувати зерно морем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: