Україні знадобляться місяці, щоб ввести літаки F-16 в експлуатацію – Блінкен

Читать на русском
Навіть якщо рішення про передачу Києву винищувачів F-16 буде ухвалено негайно, на доставку та підготовку підуть місяці. Про це сказав держсекретар США Ентоні Блінкен.
Фото з відкритих джерел

Щоб почати використовувати літаки F-16, необхідно навчити пілотів та технічний персонал. Це потребує часу.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє CNN.

«Справа не тільки у обладнанні, а і у навчанні. Перш за все, мова йже про технічне обслуговування. Це вміння використовувати його в об'єднаних збройних силах. І усе це потребує часу. Навіть якби рішення про передачу F-16 було прийнято завтра, все одно довелося б чекати місяці, перш ніж використовувати їх», – пояснив Блінкен.

Коаліція для навчання українських пілотів: скільки F-16 у учасниківУкраїна та 11 країн створили коаліцію для навчання українських пілотів. Скільки F-16 у країн-учасниць – на інфографіці.

За словами держсекретаря, наразі США готують усе для передачі винищувачів Україні, але цього недостатньо.

«Ми працюємо над наданням Україні F-16. Але перш ніж це станеться, вони мають пройти навчання. І цим займається низка країн», – зазначив Блінкен.

Також він підкреслив, що коли українські захисники отримають літаки, потрібно буде зосередитися на тому, щоб вони змогли їх належним чином обслуговувати та «розумно використовувати».

Нагадаємо, Ентоні Блінкен заявив, що Україна вже звільнила близько 50% захоплених росією територій.

Також Блінкен упевнений, що зміцнення України дозволить позбавити путіна ілюзії всесильності.

Координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі сказав, що Україна може отримати F-16 до кінця року, але літаки навряд чи змінять хід війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: