Резніков розповів, коли українські пілоти розпочнуть навчання на F-16

Читать на русском
ЗСУ розпочнуть навчання на винищувачах F-16 вже у серпні. Попри це остаточний список країн, де буде навчання, ще узгоджується.
Фото з відкритих джерел

Навчання на винищувачах F-16 для українських пілотів розпочнеться вже у серпні. Але остаточний список країн, де воно проходитиме, ще узгоджується.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков, повідомляє CNN.

Коаліція для навчання українських пілотів: скільки F-16 у учасниківУкраїна та 11 країн створили коаліцію для навчання українських пілотів. Скільки F-16 у країн-учасниць – на інфографіці.

За його словами, навчання управління винищувачами триватиме щонайменше 6 місяців, а Україна повинна модернізувати деяку інфраструктуру для літаків.

Резніков сподівається, що льотчики почнуть використовувати F-16 у небі над Україною до весни наступного року.

Передбачається, що навчання пройде у Данії, Нідерландах, а можливо і у Британії чи Польщі. Серед обов’язкового – інтенсивні заняття для технічних фахівців.

Резніков додав, що країни можуть поділити програми навчання між собою, але остаточні плани досі допрацьовуються.

Нагадаємо, 21 липня помічник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван також заявив, що навчання українських пілотів на F-16 розпочнеться «через кілька тижнів».

За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, Україні знадобляться місяці, щоб ввести літаки F-16 в експлуатацію.

А координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі зазначив, що Україна може отримати F-16 до кінця року, але літаки навряд чи змінять хід війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: