Вісім українських льотчиків готові навчатися на F-16 – Politico

Читать на русском
Визначена перша група з восьми українських пілотів, які візьмуть участь у тренуваннях на винищувачах F-16.
Винищувач F-16Фото: Цензор.НЕТ

Визначено першу групу українських пілотів, які візьмуть участь у навчанні на американських винищувачах F-16. До неї увійшли 8 пілотів.

Про це повідомляє Politico з посиланням на анонімні джерела.

За інформацією видання, вісім українських пілотів, які вільно володіють англійською, готові розпочати навчання на американських винищувачах.

Коаліція для навчання українських пілотів: скільки F-16 у учасниківУкраїна та 11 країн створили коаліцію для навчання українських пілотів. Скільки F-16 у країн-учасниць – на інфографіці.

Про дату початку цих навчань не повідомляється, але зазначається, що це станеться тоді, коли європейські країни розроблять офіційний план підготовки і затвердять його у США.

Одне з джерел Politico також повідомило, що 20 пілотів, які трохи розмовляють англійською, у серпні можуть розпочати проходження мовних курсів у Великій Британії.

Видання зазначає, що для потенційної участі в навчальній програмі відібрали 32 українських пілотів. Цієї кількості достатньо для формування двох ескадрилій.

Також у матеріалі сказано, що коаліція з 11 країн НАТО допоможе українцям навчитися керувати американським військовим літаком, а більша частина навчальної програми відбудеться в Данії та Румунії.

У США розраховують, що офіційний план щодо навчань від європейських союзників надійде протягом кількох тижнів.

Нагадаємо, спікер Повітряних сил полковник Юрій Ігнат заявив, що навчання українських льотчиків на багатоцільових винищувачах F-16 не буде надто швидким, але закінчиться раніше, ніж хотілося б Кремлю.

Раніше Володимир Зеленський розповів, коли розпочнеться навчання українських пілотів на F-16.

Також глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що винищувачі F-16 допоможуть Україні експортувати зерно морем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: