План навчання українських пілотів на F-16 досі не затверджений – CNN

Читать на русском
Країни Європи ще не передавали США остаточний план підготовки українських пілотів до управління літаками F-16. Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела в американському уряді.
Фото: Getty Images

Країни Європи ще не передавали США остаточний план підготовки українських пілотів управлінню літаками F-16.

Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела в американському уряді.

Коаліція для навчання українських пілотів: скільки F-16 у учасниківУкраїна та 11 країн створили коаліцію для навчання українських пілотів. Скільки F-16 у країн-учасниць – на інфографіці.

За даними журналістів, перед стартом навчання союзники мають пропрацювати низку важливих деталей.

США, зокрема, необхідно офіційно схвалити передачу обладнання та матеріалів для F-16. Але офіційні особи повідомили CNN, що адміністрація Байдена ще не отримувала планів навчання, а це означає, що США просто нема чого затверджувати.

Також досі неясно, які країни відправлять F-16 для участі у програмі навчання, а також надалі для передачі F-16 Україні. Крім того, США ще не вирішили, чи відправлятимуть американських пілотів для допомоги у навчанні українців.

Очікується, що сам курс проводитиметься в Данії та Румунії за сприяння Нідерландів, Бельгії, Канади, Люксембургу, Норвегії, Польщі, Португалії, Швеції та Британії. Але деталі, включаючи дати, місця та тривалість програми, «все ще опрацьовуються», заявив координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі під час брифінгу.

Нагадаємо, нещодавно міністр оборони Олексій Резніков сказав, що навчання пілотів на винищувачах F-16 розпочнеться вже у серпні.

Водночас у Білому домі заявили, що самі літаки Україна може отримати ближче до кінця поточного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: