Навчання пілотів на F-16 пройде швидше, ніж сподівається рф – Ігнат

Читать на русском
Навчання українських льотчиків на американських винищувачах F-16 має розпочатися вже наприкінці серпня.
скріншот з відео

Навчання українських льотчиків на багатоцільових винищувачах F-16 має розпочатися наприкінці серпня. Воно не буде надто швидким, але закінчиться раніше, ніж хотілося б Кремлю.

Про це заявив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат на брифінгу у п'ятницю, 4 серпня.

Україні знадобляться місяці, щоб ввести літаки F-16 в експлуатацію – БлінкенНавіть якщо рішення про передачу Києву винищувачів F-16 буде ухвалено негайно, на доставку та підготовку підуть місяці. Про це сказав держсекретар США Ентоні Блінкен.

«Ми орієнтуємося на кінець літа щодо старту відправки пілотів до європейських країн на навчання. Треба розуміти, що воно не буде швидким, але й не буде таким довготривалим, як сподіваються росіяни», - сказав він.

Ігнат висловив сподівання, що пілоти так само швидко опанують F-16, як зенітники опанували Patriot.

«Єдине – потрібно, щоб весь склад авіаційної коаліції, всі країни, які мають навчальні бази, тренажери, інструкторів, навчальні бази та літаки, щоб усі приєдналися, тому що нам потрібно швидко, нам потрібно якнайбільше людей прогнати через цю програму навчань», – зазначив спікер.

Ігнат уточнив, що пілотам потрібно до півроку для того, щоб навчитися керувати винищувачами. Але за певних умов цей термін може бути скорочений до чотирьох місяців.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський анонсував, що навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16 розпочнуться цього місяця. Глава Міноборони Олексій Резніков повідомляв, коли літаки F-16 з'являться в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: