Винищувачі F-16 допоможуть Україні в експорті зерна морем – Кулеба

Читать на русском
Україна зможе скористатися сучасними винищувачами F-16 для захисту нового зернового коридору від атак рф.
Дмитро Кулебафото МЗС України

Коли Україна отримає сучасні американські винищувачі F-16, то зможе захистити новий зерновий коридор і не залежатиме від російського шантажу.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю телеканалу France24.

Росія запланувала вихід із зернової угоди задовго до публічного оголошення – ГУРРосіяни запланували вихід із зернової угоди задовго до оголошення про це, було підготовлено план.

«Коли ми отримаємо F-16, то ми не залежатимемо від російського шантажу щодо експорту українського зерна на світовий ринок. Тому, чим швидше ми їх отримаємо, то швидше зможемо запустити новий (зерновий, - ред.) коридор – захищений, ефективний, який функціонуватиме безперешкодно», – сказав він.

Глава МЗС додав, що таким чином мільйони тонн українського зерна будуть доставлені на світовий ринок, що призведе до стабілізації цін, їхнього зниження, а також допоможе людям уникнути голоду. Кулеба наголосив, що найважливіший наслідок від отримання Україною винищувачів – це те, що «росія втратить можливість шантажувати світ».

Нагадаємо, росія після того, як залишила зернову угоду, почала активно атакувати ракетами та дронами українські порти та ангари із зерном.

Президент України Володимир Зеленський доручив посилити захист портів. У Міноборони повідомляли, що Україна зможе отримати винищувачі F-16 не раніше 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: