Президент розповів, коли розпочнеться навчання українських пілотів на F-16

Читать на русском
Навчання українських пілотів управлінню F-16 все ж таки розпочнеться в серпні, незважаючи на повідомлення окремих ЗМІ про те, що план підготовки ще не затверджений. Заяву, присвячену цій темі, зробив президент Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Навчання українських пілотів управлінню винищувачами F-16 все ж таки розпочнеться в серпні, незважаючи на повідомлення окремих ЗМІ про те, що план підготовки ще не затверджений.

Заяву, присвячену цій темі, зробив президент Володимир Зеленський під час зустрічі із представниками української дипломатії.

Коаліція для навчання українських пілотів: скільки F-16 у учасниківУкраїна та 11 країн створили коаліцію для навчання українських пілотів. Скільки F-16 у країн-учасниць – на інфографіці.

«F-16 – цього місяця розпочнеться тренування наших українських пілотів», – сказав глава держави.

Він закликав представників дипломатичного відомства «на 100%» працювати з країнами, які мають ці літаки і які зможуть після навчання передати їх Україні.

«Якнайшвидше мають відбутися поставки та бойове застосування F-16 нашими пілотами. І ви розумієте, про які країни зараз йдеться», – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, 26 липня ЗМІ повідомили, що союзники досі не погодили план навчання українських пілотів на F-16. Учора стало відомо, що план все ще не затверджений.

Водночас, помічник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван 21 липня заявив, що навчання українських пілотів на F-16 розпочнеться «через кілька тижнів».

Раніше у Білому домі розповіли, коли Україна отримає літаки F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: