Президент ПАР закликав путіна відновити зернову угоду

Читать на русском
Сиріл Рамафоса на зустрічі, присвяченій війні в Україні, закликав президента росії володимира путіна відновити роботу зернової угоди.
фото: dw.com

На зустрічі лідерів країн Африки з путіним, присвяченій війні в Україні, президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса закликав російського диктатора відновити Чорноморську зернову ініціативу.

Про це повідомляє видання «Медуза», публікуючи заявк президента ПАР.

«У той момент, коли ми слухали ваш виступ сьогодні, коли ви реагували на деякі елементи наших пропозицій, ми ось що відзначили. Зокрема, ви говорили про зерно. Ми пропонували реалізувати Чорноморську зернову ініціативу, говорили про необхідність відкриття Чорного моря, ми говорили, що хотіли б, щоб Чорне море було відкрите для світових ринків», - наголосив Рамафоса.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

Президент ПАР також заявив, що очільники африканських країн «прийшли сюди не для того, щоб просити у росії якісь «дари» для Африканського континенту».

«Ми, звісно, розуміємо, що ви зі щедрості вирішили безоплатно надати зерно деяким африканським країнам, які стикаються з певними складнощами. Ми з великою повагою до цього ставимося, відзначаємо це. Однак це не наша основна мета тут, це не наше головне завдання – домогтися якихось поставок такого характеру», – додав Рамафоса.

Нагадаємо, раніше лідери країн Африки закликали російського диктатора володимира путіна відновити участь у Чорноморській зерновій ініціативі та зупинити війну в Україні.

Також у червні делегація країн Африки приїжджала до України та росії, щоб представити свій «мирний план» з 10 пунктів. Після переговорів президент Володимир Зеленський заявив, що будь-які спроби заморозити конфлікт не приведуть ні до чого хорошого.

У Санкт-Петербурзі африканські лідери спробували закликати путіна зупинити війну, проте він перервав їхній виступ.

Напередодні стало відомо, що африканські лідери розглядають можливість повторного візиту до Києва для обговорення мирної ініціативи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: