Зеленський після зустрічі з африканськими лідерами: Україні не потрібні заморожені конфлікти

Читать на русском
Президент прийняв у Києві делегацію африканських лідерів. Сторони обговорили шляхи врегулювання війни Росії проти України.
Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 16 червня, прийняв у Києві делегацію африканських лідерів. Сторони обговорили шляхи врегулювання війни росії проти України.

Після переговорів глава держави зробив низку заяв, присвячених темі миру в Україні. Відповідний пост з'явився у Facebook-акаунті Зеленського.

Виведення військ рф та ослаблення санкцій: ЗМІ розкрили деталі «африканського мирного плану»Зазначається, що лідери ПАР, Замбії, Коморських островів, Єгипту та Сенегалу мають намір обговорити ініціативу під час очних переговорів із президентом України Володимиром Зеленським та російським диктатором владимиром путіним.

За його словами, будь-які спроби заморозити конфлікт не приведуть ні до чого хорошого.

«Очевидно, що припинення російського терору та виведення всіх окупантів із території України – це тліючі війни. Мир потрібен», – заявив Зеленський.

У публікації зазначено, що до складу африканської делегації увійшли: президенти Союзу Коморських островів, ПАР, Сенегалу та Замбії, а також прем'єр-міністр Єгипту та спецпредставники президентів Республіки Конго та Уганди.

Нагадаємо, вранці по всій Україні було оголошено повітряну, росіяни запустили «Калібри» та балістичні ракети. Вибухи пролунали, зокрема, у Києві.

Глава МЗС Дмитро Кулеба розповів, який сигнал росія надіслала африканським лідерам цією атакою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: