Росія запланувала вихід із зернової угоди задовго до публічного оголошення – ГУР

Читать на русском
Росіяни запланували вихід із зернової угоди задовго до оголошення про це, було підготовлено план.
Андрій Юсовфото Аrmyinform

План виходу росії із «зернової угоди» було розроблено задовго до формального оголошення. Ще однією частиною плану стали удари по українській портовій та зерновій інфраструктурі.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у ефірі телемарафону 25 липня.

Окупанти вночі атакували портову інфраструктуру Дунаю: зруйновано ангар із зерновими, є пораненіРосіяни шахедами атакували портову інфраструктуру Дунаю. В результаті зруйновано ангар із зерновими, постраждали 6 людей.

«Це абсолютно спланований вихід рашистів із зернової угоди і розпочався він задовго до формального оголошення цього наміру, тим паче рішення. Є ціла низка доказів, і сьогодні ці документи буде оприлюднено», – сказав він.

За його словами, росіяни цілеспрямовано у рамках зернової угоди заважали перевірці суден. Також частиною терористичного плану росії стали удари по українській портовій, зерновій інфраструктурі, а також знищення запасів зерна, яке вже було зафрахтоване.

Юсов додав, що за реалізацію цього плану в рф виконавці отримували нагороди від їхнього «рашистського керівництва».

Нагадаємо, 17 липня у Кремлі офіційно заявили, що відмовляються продовжувати зернову угоду.

У ніч на 18, 19, 20 та 21 липня окупанти атакували портову інфраструктуру в Одесі, Одеській та Миколаївській областях. Президент Володимир Зеленський наказав посилити захист портів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: