Африканські лідери на саміті в рф закликали путіна продовжити зернову угоду і зупинити війну

Читать на русском
Лідери країн Африки, які приїхали на саміт в рф, закликали російського диктатора володимира Путіна відновити участь у Чорноморській зерновій ініціативі та зупинити війну в Україні.
Фото: Getty Images

Лідери країн Африки закликали російського диктатора володимира путіна відновити участь у Чорноморській зерновій ініціативі та зупинити війну в Україні.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяви представників континенту на саміті «росія - Африка».

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

Журналісти зазначають, що хоча африканські лідери і не критикували росію напряму, їхні виступи на другий день саміту були більш узгодженими та рішучими.

«Ця війна має закінчитися. І вона може закінчитися лише на основі справедливості та розуму. Перебої з постачанням енергії та зерна мають бути негайно припинені. Зернова угода має бути продовжена на благо всіх народів світу, зокрема африканців», – сказав голова Комісії Африканського Союзу Мусса Факі Махамат.

Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі також заявив, що «необхідно досягти угоди» щодо відновлення зернової ініціативи.

Лідер Сенегалу Макі Салл, у свою чергу, закликав до «деескалації, щоб сприяти встановленню миру», а президент Південної Африки Сиріл Рамафоса висловив сподівання, що «конструктивна взаємодія та переговори» допоможуть покласти край війні.

Нагадаємо, у червні делегація країн Африки приїжджала до України та росії, щоб представити свій «мирний план» з 10 пунктів. Після переговорів президент Володимир Зеленський заявив, що будь-які спроби заморозити конфлікт не приведуть ні до чого хорошого.

У Санкт-Петербурзі африканські лідери спробували закликати путіна зупинити війну, проте він перервав їхній виступ.

Напередодні стало відомо, що африканські лідери розглядають можливість повторного візиту до Києва для обговорення мирної ініціативи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: