Лідери країн Африки можуть ще раз приїхати до Києва для обговорення «мирного плану»

Читать на русском
Африканські лідери розглядають можливість повторного візиту до Києва для обговорення так званої мирної ініціативи щодо врегулювання війни Росії проти України. Про це повідомив голова МЗС Уганди.
Фото: Офіс президента України

Африканські лідери розглядають можливість повторного візиту до Києва для обговорення «мирної ініціативи» щодо врегулювання війни росії проти України.

Про це повідомив глава МЗС Уганди Джедже Одонго в інтерв'ю росЗМІ.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

За його словами, найближчим часом лідери країн Африки мають намір обговорити подробиці такої поїздки.

«Ми повернемося в свої столиці, і сподіваюся, що продовжимо взаємодію один з одним. І ми знову заплануємо візит у відповідь для досягнення тієї ж цілі», – заявив Одонго, перебуваючи в рф.

Нагадаємо, африканська мирна делегація відвідувала Київ у середині червня, до її складу увійшли президенти Союзу Коморських островів, ПАР, Сенегалу та Замбії, а також прем'єр-міністр Єгипту та спецпредставники президентів Республіки Конго та Уганди.

Після цього вони відвідали Санкт-Петербург. У ході публічної частини переговорів вони закликали путіна зупинити бойові дії, той у відповідь перервав їхній виступ.

Раніше лідер ПАР розкрив деталі «африканської мирної ініціативи» щодо врегулювання війни рф проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: