Країни Перської затоки виступають за продовження зернової угоди

Читать на русском
Зернова ініціатива є вирішенням гуманітарних проблем та забезпеченням продовольчої безпеки для багатьох країн. Тому країни Перської затоки наполягають на її продовженні.
Фото: usm.media

Країни Перської затоки наполягають на якнайшвидшому продовженні зернової ініціативи, оскільки вона є розв'язанням гуманітарних проблем і забезпеченням продовольчої безпеки для багатьох країн.

Про це заявив генеральний секретар Ради співробітництва арабських держав Перської затоки Джасем Мухаммед аль-Будайві, передає Al-Awsat.

Під час зустрічі з послом України в Саудівській Аравії Анатолієм Петренком аль-Будайві підкреслив, що всі учасники Ради підтримують мирні зусилля щодо врегулювання війни, розв'язаної росією.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

Генеральний секретар також наголосив, що позиція Ради щодо війни в Україні ґрунтується на принципах міжнародного права і Статуту Організації Об'єднаних Націй, збереженні міжнародного порядку на основі поваги до суверенітету, територіальної цілісності та політичної незалежності держав тощо.

Нагадаємо, в Білому домі заявили, що путіну слід бути відвертим з африканськими лідерами з зернової ініціативи - він повинен визнати, що через виход росії з угоди страждає продовольча безпека Африки і Глобального Півдня в цілому.

Також у МВФ спрогнозували, як вихід росії з зернової угоди вплине на ціни у світі.

Раніше в ГУР Міноборони заявили, що росія запланувала вихід із зернової угоди задовго до публічного оголошення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: