Ордер на арешт путіна: у рф готують законопроєкт про заборону діяльності МКС

Читать на русском
Голова Держдуми рф В’ячеслав Володін також запропонував запровадити кримінальне покарання за підтримку рішень МКС.
hrw.org

У Держдумі рф готується законопроєкт про заборону на території країни-агресора діяльності Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт російського диктатора путіна.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», з посиланням на слова голови Думи В’ячеслава Володіна.

Зазначається, що відповідному питанню було присвячено нараду 3 квітня. Володін також запропонував запровадити кримінальне покарання за підтримку рішень МКС.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

При цьому, він повідомив, що Дума готує поправки до федерального закону «Про безпекум. Вони мають заборонити в росії не лише МКС, а й «діяльність міжнародних органів, спрямовану проти російської федерації та її громадян».

Які саме міжнародні організації можуть опинитися під забороною, голова Держдуми не уточнив.

Також пропонується заборонити публічні заклики щодо виконання рішень таких організацій. Для цього готуються зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів країни-агресора.

Як відомо, у нараді взяли участь заступниця голови Держдуми Ірина Ярова та голови профільних комітетів – з безпеки та протидії корупції Василь Піскарьов та з оборони Андрій Картаполов.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента рф володимира путіна, а також уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Тепер їм загрожує арешт у країнах, які ратифікували Римський статут та визнають юрисдикцію суду. Це більше ніж 120 країн. Детальний список можна знайти на інфографіці «Слово і Діло».

Проте не всі згідні з рішенням суду, зокрема Угорщина не заарештовуватиме російського президента, якщо він приїде до країни.

Згодом влада Вірменії заявила, що путіна не будуть затримувати у разі його візиту до країни.

Раніше ми повідомляли, що в росії хочуть заборонити МКС та планують розпочати пошук союзників, які не погоджуватимуться з рішенням Гаазького суду про арешт російського диктатора путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: