У росії прокоментували видачу МКС ордера на арешт путіна

Читать на русском
У МЗС росії заявили, що не визнають рішення Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт путіна.

У Міністерстві закордонних справ росії заявили, що для них рішення Міжнародного кримінального суду жодного значення не мають.

Так представниця міністерства Марія Захарова прокоментувала рішення МКС видати ордер на арешт володимира путіну.

Римський статут: які країни підписали і ратифікували документРимський статут — головний документ роботи Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Його підписали і ратифікували 122 країни.

«Рішення Міжнародного кримінального суду для нашої країни не мають жодного значення, зокрема з правової точки зору. Росія не є учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду та зобов'язань щодо нього не несе. З цим органом росія не співпрацює, а можливі «рецепти» на арешт, що виходять із Міжнародного суду, будуть для нас юридично нікчемними», – написала Захарова у своєму ТГ-каналі.

Нагадаємо, сьогодні, 17 березня, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт володимира путіна, а також уповноваженого рф з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

У МКС вважають, що вони відповідають за скоєння воєнного злочину, а саме за незаконну депортацію дітей з України.

Тепер путіну загрожує арешт у країнах, які ратифікували Римський статут та визнають юрисдикцію суду. Це більше ніж 120 країн, список – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: