В Угорщині заперечують накладення вето на резолюцію ЄС щодо ордера на арешт путіна

Читать на русском
В Угорщині заявили, що прийняли до відома рішення МКС видати ордер на арешт путіна, але коментувати це не бажають і заяву ЄС із цього приводу не блокували.
Фото: LithuaniaMFA/ twitter

У Міністерстві закордонних справ Угорщини назвали брехнею повідомлення про те, що уряд наклав вето на резолюцію Євросоюзу щодо ордера на арешт володимира путіна, виданого Міжнародним кримінальним судом.

Коментар дав представник МЗС Мате Пацолай, повідомляє 24.hu.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

Агентству MTI Пацолай сказав, що Угорщина повідомила високому представнику ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепу Боррелю свою позицію: країна «прийняла до відома» рішення Міжнародного кримінального суду і не бажає його ніяк коментувати. Але якщо будь-яка інша держава хоче виступити із заявою, додав Пацолай, Угорщина не заперечуватиме.

Нагадаємо, напередодні агентство Bloomberg повідомило, що Угорщина заблокувала спільну заяву країн-членів ЄС про видачу ордера на арешт російського президента. Через вето заяву від свого імені опублікував Жозеп Боррель.

Ордер на арешт путіна був виданий Міжнародним кримінальним судом у Гаазі 17 березня. Путіна, а також російського уповноваженого з прав дитини підозрюють у скоєнні воєнного злочину.

У відповідь у росії порушили кримінальну справу проти прокурора та суддів МКС.

Німеччина заявила, що виконає рішення суду в Гаазі та заарештує путіна, якщо він наважиться приїхати до країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: