Влада Вірменії заявила, що путіна не будуть затримувати у разі його візиту до країни

Читать на русском
У правлячої партії і команди немає наміру або бажання арештовувати путіна в разі його візиту у Вірменію.
фото: Главком

Віцеспікер парламенту Вірменії Акоп Аршакян заявив, що Єреван дослухався до «побоювань» росії через можливі наслідки ратифікації Римського статуту. У правлячої партії Вірменії немає ані бажання, ані наміру затримувати російського диктатора путіна.

Про це Аршакян заявив в інтерв’ю виданню Armenpress.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

Віцеспікер вірменського парламенту зазначив, що уряд країни ухвалив рішення приєднатись до Римського статуту в грудні 2022 року у відповідь на «агресію Азербайджану щодо суверенних територій Вірменії», й саме тоді його почав вивчати вірменський Конституційний суд.

Він окремо уточнив, що «в правлячої партії і команди немає наміру або бажання» арештовувати путіна в разі його візиту у Вірменію.

При цьому, він додав, що при ратифікації Римського статуту в країні арешт путіна не буде неминучим.

«Сьогодні ми підписали з іншою країною угоду, за якою Римський статут не вплине на наші двосторонні відносини. Таке врегулювання можливе і з росією. Але це лише один з варіантів. Є інші. Ясно одне: ми почули побоювання, висловлені рф, і я думаю, що зможемо досягти того, щоб забезпечення подальшого процесу, пов'язаного з Римським статутом, не завдавало шкоди стратегічним відносинам між Вірменією та росією», - зазначив віцеспікер.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента рф володимира путіна, а також уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Тепер їм загрожує арешт у країнах, які ратифікували Римський статут та визнають юрисдикцію суду. Це більше ніж 120 країн. Детальний список можна знайти на інфографіці «Слово і Діло».

Проте не всі згідні з рішенням суду, зокрема Угорщина не заарештовуватиме російського президента, якщо він приїде до країни.

Водночас, в росії хочуть заборонити МКС та планують розпочати пошук союзників, які не погоджуватимуться з рішенням Гаазького суду про арешт російського диктатора путіна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: