У ПАР взяли до уваги ордер на арешт путіна, у зв'язку з його можливим приїздом

Читать на русском
У Південно-Африканській Республіці усвідомлюють свої юридичні зобов'язання і беруть до уваги ордер про арешт президента росії володимира путіна.
Associated Press

У Південно-Африканській Республіці усвідомлюють свої юридичні зобов'язання і беруть до уваги ордер про арешт президента росії володимира путіна.

Про це заявив речник президента ПАР Вінсент Магвенья.

Відомо, що путін може відвідати 15-й саміт БРІКС у ПАР у серпні цього року. Проте наразі офіційної заяви щодо цього немає.

Варто відзначити, що уряд ПАР не засудив вторгнення росії в Україну, тому вони б опинилися в непевному становищі у разі візиту путіна.

Римський статут: які країни підписали і ратифікували документРимський статут — головний документ роботи Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Його підписали і ратифікували 122 країни.

«Ми, як уряд, усвідомлюємо наші юридичні зобов'язання. Однак до саміту ми будемо продовжувати взаємодіяти з різними зацікавленими сторонами. Ми беремо до уваги звіт про ордер на арешт, який видав МКС», – зауважив речник президента.

При цьому він сказав, що Південна Африка зберігає прихильність і дуже сильне бажання, щоб конфлікт в Україні був вирішений мирно шляхом переговорів.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт володимира путіна, а також уповноваженого рф з прав дитини Марії Львової-Бєлової. У МКС вважають, що вони відповідають за скоєння воєнного злочину, а саме за незаконну депортацію дітей з України.

У Міністерстві закордонних справ росії заявили, що для них рішення Міжнародного кримінального суду жодного значення не мають.

У Німеччині готові видати путіна суду, якщо той приїде до країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: