У рф відкрили справу проти прокурора та суддів, які видали ордер на арешт путіна

Читать на русском
Слідчий комітет рф відкрив кримінальну справу проти прокурора та суддів Міжнародного суду в Гаазі, які видали ордер на арешт путіна.
Укрінформ

Слідчий комітет рф відкрив кримінальну справу проти прокурора та суддів Міжнародного суду в Гаазі, які видали ордер на арешт путіна.

Про це повідомляє Слідчий комітет рф в Telegram.

Слідчий комітет росії порушив кримінальну справу стосовно прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Ахмад Хана.

«У діях прокурора Міжнародного кримінального суду є ознаки злочинів, передбачених ч. 2 ст. 299, ч. 1 ст. 30 ч. 2 ст. 360 КК рф – притягнення свідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднане з незаконним звинуваченням особи у скоєнні тяжкого чи особливо тяжкого злочину, і навіть приготування до нападу представника іноземної держави, котрий користується міжнародним захистом, з метою ускладнення міжнародних відносин», – йдеться в повідомленні.

Справу завели також на суддів Томоко Акане, Розаріо Сальваторе Айтали та Херардо Угальде Годинеса.

У комітеті зазначають, що підстав для притягнення до кримінальної відповідальності російського диктатора немає. Зокрема, слідчі посилаються на Конвенцію за якою путін «користується абсолютним імунітетом від юрисдикції іноземних держав».

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт володимира путіна, а також уповноваженого рф з прав дитини Марії Львової-Бєлової. У МКС вважають, що вони відповідають за скоєння воєнного злочину, а саме за незаконну депортацію дітей з України.

У Міністерстві закордонних справ росії заявили, що для них рішення Міжнародного кримінального суду жодного значення не мають.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: