У рф пропонують шукати союзників, які відмовляться від співпраці із Гаазьким судом

Читать на русском
В росії хочуть заборонити МКС та планують розпочати пошук союзників, які не погоджуватимуться з рішенням Гаазького суду про арешт російського диктатора володимира путіна.
Getty Image

В росії хочуть заборонити МКС та планують розпочати пошук союзників, які не погоджуватимуться з рішенням Гаазького суду про арешт російського диктатора володимира путіна.

Про це пише у Telegram голова Держдуми рф В'ячеслав Володін.

Відомо, що саме він запропонував Держдумі заборонити Міжнародний кримінальний суд на території російської федерації та ввести покарання за сприяння організації. Він також закликав шукати країни-союзників, які відмовляться від рішення суду в Гаазі.

«Необхідно розробити зміни до законодавства, що забороняють будь-яку діяльність МКС на території нашої країни, а також передбачити відповідальність за сприяння і підтримку МКС. Важливо організувати роботу з укладення двосторонніх угод із дружніми країнами, що передбачають взаємну відмову від співпраці та сприяння МКС», – йдеться в повідомленні.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

За його словами, у путіна має бути право на будь-які дії для нібито захисту росіян у разі ухвалення міжнародними структурами рішень, що суперечать законам рф.

«У верховного головнокомандувача російської федерації має бути право на будь-які дії для захисту наших громадян у разі ухвалення міжнародними структурами рішень, що суперечать нормам Конституції росії», – додав Володін.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента рф володимира путіна, а також уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Тепер їм загрожує арешт у країнах, які ратифікували Римський статут та визнають юрисдикцію суду. Це більше ніж 120 країн. Детальний список можна знайти на інфографіці «Слово і Діло».

Проте не всі згідні з рішенням суду, зокрема Угорщина не заарештовуватиме російського президента, якщо він приїде до країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: