В Угорщині заявили, що не заарештовуватимуть путіна у разі його приїзду до країни

Читать на русском
Угорщина, хоч і ратифікувала Римський статут, не збирається заарештовувати путіна, у разі появи в країні.
Getty Images

Угорщина, незважаючи на ордер Міжнародного кримінального суду, не заарештовуватиме російського президента володимира путіна, якщо він приїде до країни.

Про це заявив керівник апарату прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Гергей Гуйяш, передає Reuters.

Угорщина підписала та ратифікувала Римський статут. Але як заявив на брифінгу чиновник, Римський статут «не був вбудований в угорську правову систему».

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

«Ми можемо послатися на угорський закон і на його підставі не можемо заарештувати президента росії... оскільки в Угорщині не імплементовано статут МКС», – сказав Гуйяш.

Він також додав, що уряд Угорщини не сформував позиції щодо виданого ордера на арешт путіна. «Ці рішення не найвдаліші, оскільки вони ведуть до подальшої ескалації, а не до миру, це моя особиста суб'єктивна думка», – наголосив Гуйяш.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента рф володимира путіна, а також уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Тепер путіну загрожує арешт у країнах, які ратифікували Римський статут та визнають юрисдикцію суду. Це більше ніж 120 країн, список – на інфографіці.

За інформацією Bloomberg, Угорщина заблокувала спільну заяву країн-членів ЄС про видачу ордера на арешт російського президента.

В Угорщині прокоментували цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: