У ЗСУ розповіли, де саме на фронті зафіксували рекордну кількість російських обстрілів

Читать на русском
На одному з напрямків фронту російські окупанти обстріляли українських захисників 454 рази за добу.
Ілюстративне фото

Російські окупаційні війська на Лимано-Куп'янському напрямку фронту використовують здебільшого штатні підрозділи своєї армії і діють більш обережно, ніж в районі Бахмута на Донбасі.

Про це речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

«Тільки там помітна тенденція, що вони використовують здебільшого штатні підрозділи російсько-окупаційного війська, діють більш обережно, а не як на Бахмутському напрямку, де колишні в'язні з ПВК «Вагнер» атакують фактично безперервно. Тут вони намагаються проводити розвідку, завдають масованих артилерійських ударів, і втрати тут набагато менші, ніж на напрямку Бахмута. Відтак прогресу вони також не мають», – сказав він.

Як зазначається, незважаючи на це, на Лимано-Куп'янському напрямку ворог останні тижні проявляє високу активність.

«Ця доба не стала виключенням, ворог атакував в районі Серебрянського лісництва, Гряниківки, Синьківки, Дібрової, Білогорівки і Спірного. Також цей напрямок є рекордним за кількістю артилерійських обстрілів декілька тижнів поспіль, 454 рази за цю добу він різними видами артилерії обстрілювався, 11 боєзіткнень відбулося, 9 авіаударів. Було вбито 48 окупантів, 88 зазнали поранень і один потрапив у полон. Також було підбито систему реактивно-залпового вогню «Град», п'ять автомобілів і збито головний їхній безпілотний літальний апарат «Орлан-10», – сказав він.

Нагадаємо, британська розвідка повідомила, що на Донбасі росіяни повертаються до оборонного оперативного плану після того, як наступальні спроби не принесли переконливих результатів.

Також стало відомо, що в інформаційному просторі росії все частіше з’являються повідомлення про сповільнення російських операцій і можливий масштабний контрнаступ Сил оборони України. Це відбувається на фоні невдалого наступу військ рф в Україні.

У Генштабі ЗСУ повідомляли, що наразі противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на п'яти напрямках – Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: