«Вагнерівці» просунулись у Бахмуті, фронт проходить по центру міста – розвідка

Читать на русском
За останні чотири дні вагнерівці взяли під контроль більшість східної частини міста Бахмут, тепер лінія фронту проходить по його центру.
Костянтин Ліберов

За останні чотири дні «вагнерівці» взяли під контроль більшість східної частини міста Бахмут, тепер лінія фронту проходить по його центру.

Про це повідомляє британська розвідка.

Найманцям «Вагнера» вдалося захопити більшу частину східної половини міста Бахмут. Наразі українські сили утримують західну частину міста, оборонці зруйнували ключові мости через річку, що протікає з півночі на південь через смугу відкритого простору завширшки 200-800 м між будівлями.

«Оскільки українські підрозділи можуть вести вогонь з укріплених будівель на заході, ця територія перетворилася на «зону смерті», що, ймовірно, зробить її дуже складною для сил «Вагнера», які намагатимуться продовжити свій фронтальний наступ на захід», – йдеться в повідомленні.

Проте українські сили та їхні лінії постачання на захід від Бахмута залишаються вразливими до постійних спроб сил окупантів обійти захисників з півночі та півдня.

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив припущення, що найближчим часом Бахмут може перейти під контроль військ країни-окупанта.

У ЗСУ ж стверджують, що у НАТО не до кінця розуміють ситуацію, коли говорять про можливе «падіння Бахмута найближчими днями». Сили оборони України роблять все можливе, щоб не дати ворогові реалізувати свої плани.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: