Зведення Генштабу: ЗСУ знищили ворожий Мі-24 і відбили близько 60 атак рф

Читать на русском
Російські війська не залишають спроб наступати на сході України, але воїни ЗСУ не дають окупантам досягти поставленої мети.
Фото: The New York Times

Російські війська не залишають спроб наступати на сході України, але воїни ЗСУ не дають окупантам досягти поставленої мети.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 25 березня.

Противник не змінює тактику та зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на п'яти напрямках – Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському. Українським воїнам вдалося відбити на них 59 атак рф.

Минулої доби росія завдала 50 авіаційних та 11 ракетних ударів по території України, здійснила 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, загинули мирні люди.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати Бахмут, а також проводить наступальні дії в районах Оріхово-Васильівки, Богданівки, Івановського та Ступочек Донецької області. Обстріляв населені пункти Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Залізне, Північне та Торецьк.

Наступ росіян в Україні наближається до кульмінації – ISWНа тлі низки невдач рф на фронті у російському інформаційному просторі все частіше з'являються повідомлення про підготовку до можливого українського контрнаступу.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва та поблизу населених пунктів Гряниківка, Сіньківка, Діброва, Білогорівка та Спірне.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник також не досяг успіху, атакував населені пункти Керамік, Степове, Авдіївка, Північне, Маринка, Новомихайлівка та Вугледар.

Російські окупанти продовжують чинити тиск на місцеве населення на тимчасово захоплених територіях.

«Нещодавно, 22 березня, військовослужбовці федеральної служби національної гвардії російської федерації провели рейд населеним пунктом Чаплінка Херсонської області. Під час перевірки особливій увазі підлягали особисті документи громадян, транспортні засоби та мобільні телефони», – повідомили у Генштабі.

А в Енергодарі Запорізької області війська рф організують дітям старших класів «екскурсії» на Ростовську АЕС, розташовану у Волгодонську.

Українська авіація минулої доби завдала 17 ударів по районах зосередження окупантів. А підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, вразили 2 пункти управління, 4 райони зосередження противника, два зенітно-ракетні комплекси, склад боєприпасів, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та 2 станції радіоелектронної боротьби.

Крім того, наші захисники збили ворожий вертоліт Мі-24 та 6 безпілотників супротивника різних типів.

Нагадаємо, напередодні у Генштабі розповіли, що серед поранених окупантів різко зросла смертність. У зв'язку з цим росіяни вкотре вирішили збільшити кількість ліжко-місць у шпиталях на тимчасово окупованій території Луганської області.

Раніше засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин спростував заяви кремля про те, що країна-окупант воює з НАТО на території України. Також він розповів і про те, що не впевнений у цілях «денацифікації» в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: