Росія визнала втрату корабля «Саратов», знищеного ЗСУ в Бердянську рік тому

Читать на русском
У 2022 році ракетним ударом ЗСУ у Бердянську було знищено великий десантний корабель Саратов, підтвердив командир Кримської військово-морської бази ЧФ росії Фелікс Меньков.

Росіяни визнали, що у березні 2022 року втратили великий десантний корабель «Саратов».

Про це повідомляє російське видання News.ru.

Крейсер «Москва», Макіївка, Васильків: найбільші одномоментні втрати росіян під час війниДе росія зазнала найбільших одномоментних втрат за час війни – Макіївка, Білогорівка, потоплення крейсера Москва, збиття Іл-76 у Київській області.

У російській армії визнали втрату великого десантного корабля «Саратов» – рік тому Збройні сили України знищили його в окупованому Бердянську Запорізької області.

Факт втрати корабля підтвердив командир Кримської військово-морської бази Чорноморського флоту рф Фелікс Меньков.

«Рік тому ми під час ведення бойових дій втратили корабель десантного з'єднання — ВДК «Саратов». Втратили особовий склад десантного корабля «Саратов», «Новочеркаськ», «Цезар Куніков»», – сказав він під час відкриття пам'ятної дошки морякам, щр загинули внаслідок вторгнення в Україну.

Нагадаємо, ВДК «Саратов» був знищений у порту Бердянська ракетним ударом 24 березня 2022 року.

З нагоди річниці головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав відео, як українські військові знищили один з флагманів флоту рф у Бердянську рік тому.

«Міф про невразливість російського флоту зруйновано влучними ударами ЗСУ. Це ще раз довело неспростовний факт: на українській землі ворог не знатиме спокою: ні на суші, ні на воді», – зазначив Залужний.

Нагадаємо, спочатку повідомлялося, що 24 березня 2022 року ВМС України знищили російський десантний корабель «Орськ» у захопленому окупантами порту Бердянська. Пізніше стало відомо, що йдеться про БДК Саратов.

Також стало відомо, що командири двох пошкоджених російських десантних кораблів «Саратов» та «Новочеркаськ» у Бердянську виявилися зрадниками України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: