Наступ росіян в Україні наближається до кульмінації – ISW

Читать на русском
На тлі низки невдач рф на фронті у російському інформаційному просторі все частіше з'являються повідомлення про підготовку до можливого українського контрнаступу.

Весняний наступ росії досягає кульмінації. Окупантам так і не вдалося досягти своїх головних цілей.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У інформаційному просторі росії все частіше з’являються повідомлення про сповільнення російських операцій і можливий масштабний контрнаступ Сил оборони України. Це відбувається на фоні невдалого наступу військ рф в Україні.

Зеленський назвав п'ять факторів, які можуть затягнути війну рф проти УкраїниПрезидент, зокрема, закликав союзників прискорити постачання далекобійної зброї та сучасної авіації, а також заявив про необхідність посилення санкційного тиску на рф.

Експерти зазначають, що 24 березня заступник голови ради безпеки рф Дмитро Медведєв заявив, що в генштабі знають про підготовку українського контрнаступу, тож готують рішення та заходи реагування на це.

У звіті говориться, що, за словами російського мілблогера, українська сторона поширює дезінформацію щодо планів нападу на Білгородську область. Це нібито робиться з метою відтягнення військ рф до прикордонних районів і дозволу українським силам атакувати інші ділянки фронту.

У той же час, ще один воєнний блогер попередив, що українські захисники, ймовірно, спробують розпочати контрнаступ до того, як російська оборонно-промислова база отримає можливість наростити виробництво та зміцнити потенціал рф для захисту, вважають в ISW.

Фахівці розповіли, що «великий» весняний наступ рф досягає кульмінації, а інформаційний простір країни-агресорки, схоже, реагує на уповільнення російських операцій і можливість України повернути ініціативу з великим занепокоєнням.

«Російському військовому командуванню необхідно буде перекинути значну кількість сил на фронт, щоб або запобігти кульмінації, або розпочати нові наступальні операції, і малоймовірно, що такі сили існують у достатньому обсязі для того, щоб зробити і те, і інше», – зазначають аналітики.

Нагадаємо, ЗСУ відбили більше 38 ворожих атак на п'яти напрямках.

Розвідка Британії повідомила, що система військової підготовки армії росії повністю зламана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: