ЗСУ відбили понад 100 атак ворога: ситуація на фронті від Генштабу

Читать на русском
Сили оборони України протягом доби відбили понад 100 атак росіян на п'яти напрямках. Авіація ЗСУ завдала шість ударів по місцю скупчення ворога.

Сили оборони України протягом доби відбили понад 100 атак росіян на п'яти напрямках. Авіація ЗСУ завдала шість ударів по місцю скупчення ворога.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у суботу, 18 березня у Facebook.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

За добу ворог завдав 34 авіаційних ударів. Зокрема, 11 із них – із застосуванням БПЛА Шахед-136.

«10 цих БПЛА знищено нашими підрозділами ППО, але один, на жаль, влучив в об'єкт промислової інфраструктури. На щастя, жертв серед цивільного населення немає. Також противник завдав одного ракетного удару і здійснив 57 обстрілів із РСЗВ. Один із них – по населеному пункту Велетенське Херсонської області», – йдеться у повідомленні.

Основною метою противника минулої доби, як і раніше, залишалися спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Окупанти зосереджували свої основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах.

Протягом минулої доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів 14 населених пунктів. Серед них – Старикове, Волфине та Соляники Сумської області, а також Стрілеча, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Колодязне, Красне Перше, Кутьківка, Дворічна, Западне, Тернова та Тихе на Харківщині.

Бахмутський напрямок: ворог не припиняв штурмових дій міста Бахмут. Водночас наші захисники відбили атаки окупантів у районах Кліщеївки та Іванівського. Поблизу лінії зіткнення ворог здійснював обстріл таких населених пунктів, як Міньківка, Оріхово-Василівка, Залізнянське, Васюківка, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Озарянівка, Олександро-Шультине, Предтечине та Часів Яр Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки. Там супротивник продовжував оборонятися.

Авіація Сил оборони України за добу завдала шість ударів по районах зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили два райони зосередження особового складу противника та одну позицію розгортання його засобу ППО.

Нагадаємо, цього тижня ЗСУ збили під Бахмутом російський літак Су-24.

Увечері 17 березня російські війська направили іранські дрони-камікадзе Shahed на Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: