Після спроб наступу окупанти повертаються до оборонного плану – британська розвідка

Читать на русском
Окупанти повертаються до оборонного оперативного плану після того, як наступальні спроби не принесли переконливих результатів.
armyinform.com.ua

Окупанти повертаються до оборонного оперативного плану після того, як наступальні спроби не принесли переконливих результатів.

Про це повідомляє британська розвідка.

Розвідники відзначають, що російські війська намагаються стабілізувати лінію фронту, що свідчить про повернення окупантів до оборонного плану. Зокрема, ворожі війська перестали зі значною силою штурмувати Бахмут на Донбасі. Ймовірно це є наслідком значного виснаження російських сил. Ситуація у рф також могла погіршитися через напруженість у відносинах між Міністерством оборони країни-окупанта та групою Вагнера, які надають війська в цьому секторі.

При цьому росіяни змістили свій оперативний фокус на Авдіївку, що на південь від Бахмута, і на сектор Кремінна-Сватове на півночі. Саме у цих районах росія, швидше за все, прагне лише стабілізувати лінію фронту.

«Це свідчить про загальне повернення до більш оборонного оперативного плану після непереконливих результатів спроб Росії провести загальний наступ з січня 2023 року», – додають у розвідці.

Також повідомляли, що в інформаційному просторі росії все частіше з’являються повідомлення про сповільнення російських операцій і можливий масштабний контрнаступ Сил оборони України. Це відбувається на фоні невдалого наступу військ рф в Україні.

У Генштабі ЗСУ повідомляли, що наразі противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на п'яти напрямках – Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: