Українців закликали не обговорювати контрнаступ ЗСУ

Читать на русском
Українців закликають зберігати інформаційну тишу та не обговорювати подробиці контрнаступу, щоб не заважати військовим.
hromadske

Українців закликають зберігати інформаційну тишу та не обговорювати подробиці контрнаступу, щоб не заважати військовим.

Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Добре, що ніхто в пабліках не обговорював контрнаступ в Харківській області до його початку. І була повністю закрита зона бойових дій для доступу будь-кого, крім військових. Тоді було реалізовано найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення наших територій», – йдеться в повідомленні.

Маляр зауважує, що саме тиша тоді дала військовим змогу виграти час і зробити свою роботу. Тільки три особи в Україні мають право оприлюднювати стратегічні військові плани та задуми. Серед них: верховний головнокомандувач, міністр оборони та головнокомандувач ЗСУ.

Маляр наголошує, що українцям не варто писати блоги та пости на тему контрнаступу та взагалі не треба взагалі публічно обговорювати плани ЗСУ.

«Бо інформація – це теж зброя і ми нею теж воюємо», – додала вона.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили України поки що не можуть розпочати свій контрнаступ, який був запланований на весну 2023 року.

При цьому в інформаційному просторі росії все частіше з’являються повідомлення про сповільнення російських операцій і можливий масштабний контрнаступ Сил оборони України. Це відбувається на фоні невдалого наступу військ рф в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: