Зведення Генштабу: ЗСУ відбили понад 38 ворожих атак на п'яти напрямках

Читать на русском
Українські воїни завдали 20 ударів по районах зосередження живої сили та техніки ворога, вразили 2 пункти управління, 2 ЗРК, склад боєприпасів та артилерійський підрозділ рф на вогневій позиції.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на п'яти напрямках. Сумарно українські воїни за добу відбили 38 атак ворога на сході країни.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 24 березня.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати позиції українських військ у Бахмуті, а також у районах населених пунктів Оріхово-Васильівка, Богданівка, Іванівське та Ступочки Донецької області.

Прикордонники відбили три штурми та знищили групу «вагнерівців» у БахмутіДві атаки було відбито за підтримки мінометних розрахунків прикордонників. Перегрупувавшись, вагнерівці спробували атакувати втретє, але в результаті стрілецького бою ворог зазнав втрат і відступив.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва та поблизу населених пунктів Гряниківка та Білогорівка. Також армія окупантів здійснила артилерійські обстріли населених пунктів, розміщених уздовж лінії розмежування.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник вів безуспішні спроби наступу в районі населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Північне, Першотравневе та Перемога Донецької області.

Протягом доби росіяни завдали 40 авіаційних та 5 ракетних ударів, а також здійснили понад 20 обстрілів із РСЗВ по території України. Загинули мирні мешканці.

У відповідь на ці дії авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

«А ракетники та артилеристи вразили 2 пункти управління, 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, 2 зенітно-ракетні комплекси, склад боєприпасів, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та 2 станції радіо», – зазначили в Генштабі.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

Крім того, українські воїни збили безпілотні літальні апарати двох типів – Шахед-136 та Ланцет.

У Генштабі також розповіли, що окупанти продовжують тероризувати мирних жителів на тимчасово окупованій території.

«У тимчасово захоплених населених пунктах Луганської області загарбники чинять тиск на цивільних. Дедалі складніше пересуватися між населеними пунктами. Зокрема, до села Плугатар можуть потрапити лише місцеві жителі за спеціальними перепустками», – йдеться у заяві Генерального штабу.

Нагадаємо, за останню добу росія втратила в Україні ще 1020 військовослужбовців. Таким чином, її загальні втрати від початку повномасштабної війни становлять 169 тисяч 170 осіб.

Раніше повідомлялося, що Україна передала росії важкопоранених військовополонених російських солдатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: