Зведення Генштабу: ворог намагався прорвати оборону ЗСУ на Харківщині та Луганщині

Читать на русском
Протягом доби противник завдав 2 авіаційних та 2 ракетних ударів по території України, а також здійснив 18 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупаційні війська продовжують наступальні дії на сході України. Минулої доби ворог атакував позиції українських військ у Харківській, Луганській та Донецькій областях.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 23 березня.

Протягом доби противник завдав 2 авіаційних та 2 ракетних ударів по території України, а також здійснив 18 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Авіація Сил оборони відповіла на дії окупантів ударами по районах зосередження особового складу та військової техніки. Минулої доби ЗСУ «накрили» 11 таких районів.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник безуспішно намагався прорвати оборону наших військ у районах населених пунктів Сіньківка Харківської та Макіївка Луганської областей.

Сирський про виснаження росіян у Бахмуті: дуже скоро ми скористаємося цією можливістюСирський заявив, що Україна скоро скористається виснаженням окупантів у Бахмуті, як свого часу зробила це під Києвом, Харковом, Балаклією та Куп'янськом.

На Бахмутському напрямі війська рф не залишають спроб захопити місто Бахмут, де тривають постійні позиційні бої. Водночас воїни ЗСУ відбили атаки противника в районах населених пунктів Олександро-Шультино та Васюківка.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Новокалинове, Степове, Авдіївка та Північне Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Авдіївка, Бердичі, Ласточкино, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Богоявленка, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборонні дії. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Ольгівське, Малинівка, Затишшя, Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Кам'янське Запорізької області; Времівка, Новопіль та Новосілка – Донецької, а також Веселе, Козацьке, Миколаївка, Іванівка, Новотягинка, Молодіжне, Антонівка, Білозерка, Дніпровське та Кізоміс та Херсон.

«У низці населених пунктів тимчасово захопленої лівобережної частини Херсонської області загарбники розпочали пошуки громадян із проукраїнською позицією. Для цього вони використовують списки учасників АТО, військових пенсіонерів та списки осіб, які проходили службу у правоохоронних органах України», – йдеться у вечірньому зведенні.

Нагадаємо, за даними Генштабу, росія повністю вивела свої війська із міста Нова Каховка, розташованого у лівобережній частині Херсонської області.

Раніше повідомлялося, що армія окупантів за добу втратила 660 військових, 13 танків та 20 безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: