У Зеленського відреагували на обіцянку Німеччини заарештувати путіна

Читать на русском
Обіцянка Мін'юсту Німеччини арештувати російського диктатора володимира путіна, як тільки він ступить на німецьку землю, дуже символічна та важлива для України, зазначають в ОПУ.
Корреспондент.net

Обіцянка Мін'юсту Німеччини арештувати російського диктатора володимира путіна, як тільки він ступить на німецьку землю, дуже символічна та важлива для України.

Про це радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомляє в Twitter.

Римський статут: які країни підписали і ратифікували документРимський статут — головний документ роботи Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Його підписали і ратифікували 122 країни.

«Бездоганно. Міжнародний ордер слід виконувати. І дуже символічно, що саме Німеччина першою жорстко розставила акценти: у разі появи «підозрюваного путіна в.в.» у їхній юрисдикції він буде негайно заарештований. За організацію масового викрадення та брутального насильства над українськими дітьми», - зазначив він.

Нагадаємо, що 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт володимира путіна, а також уповноваженого рф з прав дитини Марії Львової-Бєлової. У МКС вважають, що вони відповідають за скоєння воєнного злочину, а саме за незаконну депортацію дітей з України.

У Міністерстві закордонних справ росії заявили, що для них рішення Міжнародного кримінального суду жодного значення не мають.

Згодом стало відомо, що Німеччина виконає рішення суду в Гаазі і заарештує російського диктатора володимира путіна, якщо він наважиться приїхати до країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: