Кулеба про членство України в ЄС та НАТО: Заходу не потрібно озиратися на путіна

Читать на русском
Заходу не потрібно озиратися на росію та її президента путіна, ухвалюючи рішення про членство України в ЄС та НАТО, заявляють у МЗС.

Країнам Заходу не потрібно озиратися на росію та її президента володимира путіна, приймаючи рішення про членство України в ЄС та НАТО. Російський диктатор уже виклав усі карти на стіл.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на саміті Україна-Оксфорд 2023 «Європейські горизонти для України», передає пресслужба МЗС у понеділок, 13 березня.

Як Україна виконує рекомендації для членства в ЄСЯк Україна виконує сім вимог, необхідних для вступу до Європейського союзу, – на інфографіці.

«Не треба оглядатися на те, що скажуть в Москві. З путіним все скінчено. Він виклав усі свої карти на стіл. Він банкрут. Але Україна має перемогти, щоб він не отримав винагороду за все вчинене. Ми обов’язково здобудемо її за тривкої та вчасної підтримки партнерів», – заявив Кулеба.

За його словами, членство України в ЄС та НАТО не слід сприймати як благодійність чи відкуп, оскільки це становить прагматичний інтерес і для самої Європи.

«Членство України в ЄС та НАТО стане гарантією довгострокового миру та стабільності. Натомість подальша невизначеність була би дуже необачною. Половинчасті рішення, такі як утримання України на периферії чи в залі очікування, здатні лише спонукати подальшу російську агресію, що не в інтересах Європи», – додав Кулеба.

Нагадаємо, у РНБО відповіли, чи буде членство в НАТО запорукою безпеки для майбутнього України.

Генсек Єнс Столтенберг заявив, що Україна приєднається до НАТО у «довгостроковій перспективі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: