У Німеччині заявили, що видадуть путіна суду, якщо той приїде до країни, у рф відреагували

Читать на русском
Німеччина виконає рішення суду в Гаазі і заарештує  російського диктатора володимира путіна, якщо він наважиться приїхати до країни.
Фото EPA

Німеччина виконає рішення суду в Гаазі і заарештує російського диктатора володимира путіна, якщо він наважиться приїхати до країни.

Про це повідомив федеральний міністр юстиції ФРН Марко Бушманн, пише Bild.

«Я очікую, що МКС швидко звернеться до Інтерполу і договірних держав і попросить їх забезпечити виконання. Тоді ФРН буде змушена заарештувати путіна та передати його МКС, якщо він потрапить на територію Німеччини», – заявив він.

Bild також пише, що професор міжнародного права Марселя Кау назвав ордер на арешт із Гааги радикальним заходом із далекосяжними правовими та реальними наслідками. Зазначимо, путіна повинні будуть видати дві третини всіх держав, включаючи членів ЄС.

Римський статут: які країни підписали і ратифікували документРимський статут — головний документ роботи Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Його підписали і ратифікували 122 країни.

У дописі також зауважують, що більш імовірно, що путін більше ніколи добровільно не ступить на західну землю.

Тим часом голова Слідчого комітету росії Олександр Бастрикін доручив дати правову оцінку заявам міністра юстиції ФРН про арешт диктатора.

«Голова СК росії доручив центральному апарату відомства в рамках проведеної перевірки дати необхідну правову оцінку висловлюванням міністра юстиції ФРН про виконання незаконної вимоги Міжнародного кримінального суду про арешт громадян РФ на території Німеччини», – йдеться в повідомленні на сайті комітету.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт володимира путіна, а також уповноваженого рф з прав дитини Марії Львової-Бєлової. У МКС вважають, що вони відповідають за скоєння воєнного злочину, а саме за незаконну депортацію дітей з України.

У Міністерстві закордонних справ росії заявили, що для них рішення Міжнародного кримінального суду жодного значення не мають.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: