Естонські розвідники розповіли, хто в росії загрожує владі путіна

Читать на русском
Власник ПВК Вагнер Євген Пригожин та голова Чечні Рамзан Кадиров розширили свою владу та набрати більшої популярності серед російської громадськості ніж путін.
netgazeti

Власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин та голова Чечні Рамзан Кадиров розширили свою владу та набрати більшої популярності серед російської громадськості ніж чинний президент рф володимир путін.

Про це повідомляє Служба зовнішньої розвідки Естонії.

Розвідники повідомляють, що в росії навіть колись помірковані високопосадовці стали привертати до себе увагу досить екстремістськими заявами. Така поведінка може бути ознакою паніки.

«Можливо, вони зрозуміли, що війна в Україні була величезною помилкою, яку вже не виправити, і тепер єдиний шлях - продовжити боротьбу, використовуючи все радикальніші методи», – йдеться в повідомленні.

Та радикалізація еліти може бути частиною плану путіна, щоб показати, що із його зникненням у влади кремля стане ще більш екстремістська група. Зокрема, він дозволив Пригожину та Кадирову розширити свою владу та набрати більшої популярності серед громадськості.

Ордер на арешт путіна стане подарунком для російської пропаганди – юристНа юридичні наслідки ордера МКС очікувати не варто, а от російська пропаганда обов'язково використає цей інфопривід

«Президент росії турбується про те, що помірні політики можуть уявити себе як альтернативу його режиму. Щоб запобігти цьому, він змушує силові постаті з раніше помірним іміджем повністю дискредитувати себе радикальними заявами. Один із прикладів – колишній президент Дмитро Медведєв, який колись вважався ліберальним політиком, а зараз загрожує ядерними ударами половині світу», – наголошують у дописі.

Варто зауважити, розвідники припускають, що зростання радикальних настроїв серед керівної еліти може вийти з-під контролю.

«У якийсь момент путіну самому може стати важко приборкати ультрарадикалів, натхнених їх зростаючим впливом. Пригожин і Кадиров особливо небезпечні в цьому контексті, оскільки кожен з них, по суті, має свою приватну армію», – додає Служба зовнішньої розвідки Естонії.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт володимира путіна, а також уповноваженого рф з прав дитини Марії Львової-Бєлової. У МКС вважають, що вони відповідають за скоєння воєнного злочину, а саме за незаконну депортацію дітей з України.

У Міністерстві закордонних справ росії заявили, що для них рішення Міжнародного кримінального суду жодного значення не мають.

Українські розвідники ж зазначають, що після рішення Міжнародного кримінального суду про арешт володимира путіна у кремлі шукають наступника президенту рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: