Президент Сирії Асад прибув до рф для зустрічі з путіним: що відомо

Читать на русском
Сирійський президент Башар Асад разом із великою делегацією приземлився у московському аеропорті Внуково увечері 14 березня.
фото: РБК

Президент Сирії Башар Асад прибув до росії. У вівторок ввечері, 14 березня, він разом із великою делегацією приземлився у московському аеропорті «Внуково».

Про це повідомляє сирійська агенція Sana.

Під час офіційного візиту Асад дуже розраховує провести перемовини із путіним. Уже відомо, що зустріч відбуватиметься у Кремлі 15 березня, повідомила прес-служба адміністрації російського президента.

«Сторони обговорять актуальні питання подальшого розвитку російсько-сирійського співробітництва в політичній, торговельно-економічній та гуманітарній сферах, а також перспективи комплексного врегулювання ситуації в Сирії та навколо неї», – йдеться у повідомленні.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

Варто зазначити, що останній візит Асада до рф відбувся у вересні 2021 року. Тоді путін також приймав його у Кремлі. Переговори двох президентів відбулися ввечері, а повідомлення про них оприлюднили наступного дня вранці.

Водночас, окрім перемовин двох президентів, у столиці росії може відбутися і ще одна дипломатична зустріч. Так, турецькі ЗМІ з посиланням на дипломатичні джерела повідомили про дату зустрічі в Москві між делегаціями Туреччини, росії, Сирії та Ірану.

Згідно з даними агентства Anadolu , іноземні делегації мають приїхати до Москви 15 березня, зустріч відбудеться 16 березня. TRT Haber повідомляє, що зустріч із Сирії на рівні заступників міністрів закордонних справ відбудеться 15-16 березня.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» дослідило, які закордонні візити здійснював путін після вторгнення в Україну, і хто зі світових лідерів приїжджав до нього.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: