З парламенту Грузії відкликають законопроєкт, який став причиною масових протестів

Читать на русском
У парламенті Грузії вирішили відкликати законопроект про іноагентів. Його ухвалення у першому читанні викликало масові протести по всій країні.
Фото: AP

Партія «Грузинська мрія» та інші партії з парламентської більшості Грузії відкликають законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу», ухвалення якого викликало масові протести по всій країні.

Про це повідомляє «Эхо Кавказа».

Президент Грузії виступила з підтримкою демонстрантів: про що говорилаПрезидентка Грузії наголосила, що законопроєкт про іноагентів не потрібен країні, й заявлені раніше обіцянки влади направити його до Венеційської комісії не мають сенсу.

«Ми бачимо, що ухвалений законопроєкт викликав розбіжності у суспільстві. «Машина брехні» змогла подати законопроєкт у негативному світлі та ввести в оману певну частину населення. На законопроєкт було наклеєно помилковий ярлик «російського закону», а його ухвалення в першому читанні було представлено в очах частини громадськості як відхід від європейського курсу», – йдеться у спільній заяві.

У заяві зазначається, що «радикальним силам вдалося залучити частину молоді до протиправної діяльності», але правоохоронці «терпляче та за найвищими стандартами відреагували на насильство».

«Ми, як влада, відповідальна перед кожним членом суспільства, ухвалили рішення беззастережно відкликати підтриманий нами законопроєкт», – сказано в заяві правлячої партії та «Сили народу».

Нагадаємо, 7 березня парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроєкт про іноагентів. Після цього у столиці спалахнули протести, які переросли у зіткнення між поліцією та громадянами.

У перший день протестів було затримано 66 осіб, були поранені серед силовиків та цивільних.

Учора, 8 березня, у містах Грузії знову пройшли мітинги. Їхні учасники озвучили дві вимоги на адресу влади.

Крім того, мітингувальники вирішили розпочати облогу парламенту. Силовики їх знову розігнали.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: