У Грузії другий день поспіль на вулиці вийшли протестувальники

Читать на русском
У містах Грузії - Тбілісі, Батумі - розпочалася чергова акція протесту проти ухвалення закону про іноагентів.
скрін з відео

У Тбілісі перед будинком парламенту розпочалася акція прихильників опозиції та представників громадськості, які протестують проти законопроекту про іноземних агентів. Такі самі мітинги відбуваються і в інших містах Грузії.

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали.

Грузія направила скандальний законопроект про «іноагентів» до Венеціанської комісіїГрузія відправила для аналізу до Венеціанської комісії Ради Європи ухвалений у першому читанні законопроект про іноагентів.

«У Тбілісі розпочинається другий день протестів проти закону про іноземних агентів. З усіх частин міста люди починають збиратися до Парламенту. Хоча основна частина акції, анонсована на 19:00, ще не розпочалася, зібралося вже кілька тисяч людей. На проспекті Руставелі дуже багато молоді», – йдеться у повідомленні.

Відкриваючи мітинг, голова опозиційної партії «Єдиний національний рух» Леван Хабеїшвілі закликав присутніх щодня проводити акції протесту, поки влада не відкличе цей законопроект. Він публічно спалив аркуші паперу, на яких, за його словами, надруковано законопроект про іноагентів.

Аналогічні акції протесту проводять у середу й у інших містах Грузії.

«Акція за Євроінтеграцію та проти закону про іноземних агентів проходить зараз і в Батумі. На даний момент у ній беруть участь близько 1000 осіб. Серед протестувальників, як і у столиці, багато молоді. Чуються гасла «Росія – окупант!», «Не вистачало, ще у Москви питати!», – передають портали.

На місці присутня поліція. Поки що все проходить спокійно.

Нагадаємо, ввечері 7 березня після прийняття парламентом Грузії в першому читанні закону про «іноагентів» в центрі Тбілісі почалися протести, під час яких поліція застосувала сльозогінний газ і водомети.

У МВС Грузії сьогодні заявили про затримання 66 опозиціонерів, які брали участь у мітингу.

У ЄС заявили, що ухвалення Грузією закону про «іноагентів» суперечить цінностям та стандартам ЄС, членом якої країна хоче стати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: