У Грузії назвали кількість затриманих під час протестів

Читать на русском
На акції протесту у Тбілісі було затримано 66 осіб, повідомили у МВС Грузії. Постраждали 50 правоохоронців, а також цивільні, але їхня кількість не називається.
Фото: Stringer / AFP via Getty Images

У Тбілісі на акція протесту 7 березня було затримано 66 осіб за фактами «дрібного хуліганства та непокори законним вимогам поліції».

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ Грузії.

У МВС повідомили, що розпочали розслідування «за фактами насильницьких інцидентів, які мали місце на акції протесту» у столиці.

У міністерстві також пообіцяли дати правову оцінку діям всіх осіб, які «сприяли і організували переростання мирного протесту в насильницьку акцію».

«Учасники акції кидали у співробітників МВС різні предмети – каміння, легкозаймисті засоби, тупі предмети, застосовували фізичну силу та чинили опір поліції. Учасники акції пошкодили та підпалили автомобілі, що належать Міністерству, пошкодили спецтехніку поліції», – заявили у МВС.

Під час протестів постраждали близько 50 правоохоронців. Є також постраждалі серед цивільних, але їхня кількість не називається.

Нагадаємо, 7 березня парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроєкт про іногентів. Після цього у столиці спалахнули протести, які переросли у зіткнення між поліцією та громадянами.

Зокрема протестувальники намагалися прорватися до будівлі парламенту.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала вимоги учасників акції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: