Президент Грузії виступила з підтримкою демонстрантів: про що говорила

Читать на русском
Президентка Грузії наголосила, що законопроєкт про іноагентів не потрібен країні, й заявлені раніше обіцянки влади направити його до Венеційської комісії не мають сенсу.
civil.ge

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала масові протести в Тбілісі проти законопроекту про «іноагентів». Вона запевнила, що накладе вето на ініціативу.

Про це йдеться у її зверненні, яке опубліковане у Фейсбуці.

«Звертаюсь до вас, хто стоїть сьогодні ввечері на Руставелі, тому що я була там багато разів. Ви представляєте вільну Грузію. Грузію, яка бачить своє майбутнє в Європі і не дозволить нікому позбавити її цього майбутнього», – наголосила вона.

Президентка Грузії наголосила, що законопроєкт про «іноагентів» не потрібен країні, й заявлені раніше обіцянки влади направити його до Венеційської комісії не мають сенсу, бо вона «дуже добре знає, що то за закон».

«З першого ж дня я говорила, що накладу вето на цей закон. Обговорювати його подробиці не вважаю за потрібне», – підкреслила Зурабішвілі.

Нагадаємо, що у вівторок, 7 березня, парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу». Рішення підтримали 76 із 150 депутатів законодавчого органу, який є аналогом російського закону. Згідно з ініціативою, всі ЗМІ та громадські організації, які фінансують з-за кордону, набудуть статусу «агентів іноземного впливу».

Після цього під будівлею парламенту відбулися сутички між поліцією та мирними протестувальниками, які виступають проти законопроекту.

При цьому, протести також відбулися у Франції. Там демонстранти виступають проти пенсійної реформи, запропонованої Еммануелем Макроном.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: