Протести у Тбілісі: МЗС України висловило солідарність із грузинським народом

Читать на русском
Міністерство закликало грузинську владу неухильно гарантувати громадянам їхні права та свободи, зокрема право на мирний протест.

Міністерство закордонних справ України відреагувало на протести проти закону «про іноземних агентів», ухвалення якого активно обговорюється в Грузії.

У своїй заяві МЗС висловило солідарність із грузинським народом у його прагненні «продовжити розвиток європейського майбутнього Грузії».

У Грузії назвали кількість затриманих під час протестівНа акції протесту у Тбілісі було затримано 66 осіб, повідомили у МВС Грузії. Постраждали 50 правоохоронців, а також цивільні, але їхня кількість не називається.

Там нагадали, що Грузія, як країна, яка має намір стати членом Європейського Союзу, повинна дотримуватись усіх прав і свобод своїх громадян, у тому числі влада має гарантувати право на мирний протест.

У МЗС згодні з позицією ЄС про те, що проект закону у його нинішній редакції суперечить європейським цінностям та стандартам.

Крім того, у міністерстві «взяли до уваги» намір президента Грузії Саломе Зурабішвілі накласти вето на скандальний закон.

Нагадаємо, протести проти закону спалахнули у вівторок, 7 березня, після того, як парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроект про іногентів. Демонстрація швидко переросла у пряму сутичку між поліцейськими та мирними протестувальниками.

Згодом учасники масового протесту знесли паркан під парламентом. Вони намагалися прорватися до будівлі. Водночас, президент Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала вимоги мітингувальників.

На сутички між поліцейськими та протестувальниками вже відреагували в ЄС. Там назвали ухвалення закону в першому читанні «дуже поганим розвитком подій для Грузії та її народу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: