Сльозогінний газ та водомети: у Тбілісі почалися зіткнення між протестувальниками та поліцією (доповнено)

Читать на русском
Грузини протестують проти ухвалення закону про іноземних агентів, який активно просуває правляча партія.

У вівторок, 7 березня, парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу». Рішення підтримали 76 із 150 депутатів законодавчого органу.

Після цього під будівлею парламенту відбулися сутички між поліцією та мирними протестувальниками, які виступають проти законопроекту, повідомляють місцеві Telegram-канали.

За даними грузинських активістів, правоохоронці спробували розігнати демонстрантів за допомогою сльозогінного газу. Крім того, влада використала проти протестантів підрозділи спецназу.

Через деякий час стало відомо про застосування поліцією водомету. За даними місцевих ЗМІ, внаслідок сутички постраждали кілька активістів та поліцейських.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі планує виступити з екстреним зверненням до грузинського народу. Наразі вона перебуває з візитом до США, але перервала всі зустрічі.

Оновлено: ближче до ночі зіткнення між протестувальниками та поліцейськими посилилися. У відповідь на розпилення сльозогінного газу учасники акції протесту почали кидати у правоохоронців каміння та пляшки із запальною сумішшю.

Нагадаємо, законопроєкт передбачає появу в Грузії реєстру «іноземних агентів», в якому будуть зазначені некомерційні юридичні особи та ЗМІ, які фінансуються більш ніж на 20% з-за кордону.

Грузинські опозиціонери зазначають, що цей законопроект схожий на аналогічний документ, ухвалений у росії.

Нагадаємо, 7 березня протести також відбулися у Франції. Там демонстранти виступають проти пенсійної реформи, запропонованої Еммануелем Макроном.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: