Протестувальники у Тбілісі висунули владі Грузії дві вимоги – ЗМІ

Читать на русском
Один з лідерів опозиційного руху, Георгій Вашадзе, заявив, що влада Грузії має одну годину на виконання вимог протестувальників.

Учасники протестів у Грузії, які виступають проти ухвалення законопроекту про «іноагентів», озвучили дві вимоги на адресу влади.

Про це увечері 8 березня повідомили місцеві ЗМІ.

Зокрема, учасники акції протесту вимагають відкликати скандальний законопроект та звільнити всіх затриманих на вчорашній акції.

Один із лідерів опозиційного руху, Георгій Вашадзе, заявив, що влада Грузії має одну годину на виконання цих вимог. Якщо влада проігнорує їх, протестувальники перейдуть до «інших кроків».

Нагадаємо, протести спалахнули у вівторок, 7 березня, після того, як парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроект «про іногентів». Він передбачає появу реєстру «іноземних агентів», у якому будуть зазначені некомерційні юридичні особи та ЗМІ, які фінансуються більш ніж на 20% з-за кордону.

Демонстрація швидко переросла у пряму сутичку між поліцейськими та мирними протестувальниками, під час яких спецназ застосував сльозогінний газ та водомети.

Пізніше стало відомо, що правоохоронці затримали 66 осіб за фактами «дрібного хуліганства та непокори законним вимогам поліції».

Раніше повідомлялося, що на протести відреагувало Міністерство закордонних справ України. У своїй заяві МЗС висловило солідарність із грузинським народом у його прагненні «продовжити розвиток європейського майбутнього Грузії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: