Грузія направила скандальний законопроект про «іноагентів» до Венеціанської комісії

Читать на русском
Грузія відправила для аналізу до Венеціанської комісії Ради Європи ухвалений у першому читанні законопроект про іноагентів.
Фото: gd.ge

Грузія відправила для аналізу до Венеціанської комісії Ради Європи ухвалений у першому читанні законопроект про «іноагентів», який став причиною масових протестів на вулицях Тбілісі.

Про це заявив голова правлячої партії Грузинська мрія Іраклій Кобахідзе на брифінгу 8 березня, повідомляє портал Новини-Грузія.

Протести у Тбілісі: МЗС України висловило солідарність із грузинським народомМіністерство закликало грузинську владу неухильно гарантувати громадянам їхні права та свободи, зокрема право на мирний протест.

«Ми отримаємо висновок щодо законопроекту від Венеціанської комісії за кілька місяців, і лише після цього продовжиться обговорення законопроекту в парламенті», – зазначив він.

Депутат назвав спекулятивними твердження опозиції про те, що ухвалення закону про «іноагентів» негативно позначиться на процесі набуття Грузією статусу кандидата в ЄС.

Кобахідзе додав, що всі, хто порушив закон на протестах 7 березня, мають бути покарані за всією суворістю закону.

Нагадаємо, ввечері 7 березня після прийняття парламентом Грузії в першому читанні закону про «іноагентів» в центрі Тбілісі почалися протести, під час яких поліція застосувала сльозогінний газ і водомети.

У МВС Грузії сьогодні заявили про затримання 66 опозиціонерів, які брали участь у мітингу.

У ЄС заявили, що ухвалення Грузією закону про «іноагентів» суперечить цінностям та стандартам ЄС, членом якої країна хоче стати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: